Wat doen wij

Bij Jewels from Above investeren wij graag in vrouwen, elke vrouw heeft het recht om zich mooi, begrepen en gewaardeerd te voelen. Helaas komt het wel eens voor dat een vrouw het moeilijk vindt om te integreren in de samenleving, misschien omdat ze taal niet goed spreekt of omdat ze langere tijd niet werkzaam is geweest. Hierdoor kan iemand zich erg terugtrekken en wordt het sociale netwerk steeds kleiner.
Gelukkig is daar wat aan te doen!

Door gezellige gratis workshops te organiseren worden vrouwen uitgedaagd hun creativiteit en talenten te benutten. Tevens zorgen gezamenlijke maaltijden ervoor dat de vrouwen onderling de Nederlandse taal kunnen oefenen en ontstaan er vriendschappen. Na afloop van de workshop nemen de vrouwen de gemaakte sieraden niet mee naar huis maar maakt onze geweldige fotografe Melanie er foto’s van, de sieraden plaatsen we vervolgens in onze webshop.

Wanneer er een sieraad wordt verkocht gaat er 12,5% van de opbrengst naar de maakster van het sieraad, dit is voor haar een stukje erkenning en natuurlijk ook een beloning. Ze mag zelf kiezen waar ze het aan wilt besteden, van een tas met boodschappen tot het volgen van een cursus. De regelgeving omtrent het contant uitbetalen van deze opbrengst is zeer ingewikkeld, omdat veel van deze vrouwen in een uitkering zitten. Vandaar dat Jewels from Above samenwerkt met diverse gemeentelijke instanties om ervoor te zorgen dat alles volgens de regels gebeurd. Hierdoor zijn wij dus ook genoodzaakt om de vrouwen te belonen in natura, wat het effect van de erkenning en beloning natuurlijk niet wegneemt!

Om het gevoel van erkenning extra kracht bij te zetten en de vrouwen het gevoel te geven dat ze echt thuis horen in deze samenleving, versturen wij bij elke bestelling een klein kaartje met daarbij wat informatie over de maakster van het sieraad. Hierop staat het adres van Jewels from Above en moedigen wij de draagster van het sieraad aan om een kaartje te sturen naar de maakster.

Voor vrouwen, door vrouwen. Informeel, warm, betrokken, gezellig en boven alles vrouwelijk!

Als je meer wilt weten over wat wij doen, stuur dan gerust een berichtje via de contactpagina!