Discipline? Elke dag aan het werk?

Hey leuke lezer!

Discipline?
Ik zou willen dat het in pilvorm verkrijgbaar was. Het is soms knap lastig om de discipline op te brengen om bepaalde taken te volbrengen. Vooral wanneer je het kan uitstellen omdat er toch niemand is die in je nek hijgt. Je bent immers eigen baas en jij bepaalt de planning!

Maar erg ver kom je niet als je taken waar je tegenop kijkt maar blijft uitstellen. Dus ja hoeveel discipline heb je?!

But Netflix won’t pay the bills 

Mijn slogan! Ik heb geen Netflix meer maar je kan ook TV kijken, Facebook, WhatsApp gebruiken in die zin. Allerlei zaken die je afhouden van de Main Thing en waarmee je geen enkele euro omzet! Het hebben van een eigen bedrijf is the real deal – Dunglish is my thing! – elke euro telt en wanneer jij je tijd besteed aan zaken waar je op geen enkel gebied beter van wordt… tja verwacht dan ook niet te veel!

Er moet geld binnenkomen, het bedrijf moet groeien, je wilt vooruitgang boeken dus soms is het een kwestie van gewoon maar ergens beginnen. Ik heb gemerkt dat als ik een (week)planning maak en vervolgens elke dag een to-do lijstje maak dat het erg motiverend werkt als ik taken kan wegstrepen. Hierdoor hou ik overzicht en weet ik precies wat ik deze week moet doen en wil bereiken. Ook helpt het om wat rust in de chaos te creëren, je schrijft alles op en dus hoef je het niet allemaal te onthouden.

Op internet zijn genoeg blogpost en videos te vinden over discipline en jezelf motiveren, wanneer jij jouw bedrijf (of welke willekeurige taak dan ook) ziet als prioriteit dan helpt dat je om ermee aan de slag te gaan. Wanneer jij het niet doet, dan gebeurd er niets. Het is jouw verantwoordelijkheid, dus hup gewoon maar beginnen! In mijn geval betekent dit soms dat ik in mijn pyjama een mailtje schrijf of dat ik om half negen in de avond nog wat inkopen doe voor mijn webshop. Doe wat je moet doen!

Succes!

Liefs,

Mieke

 

 

Leave a Reply