Een eigen bedrijf, hoe doe je dat?

Hey,

Het leek mij leuk om te vertellen hoe dit bedrijf is ontstaan.
Je kan natuurlijk al lezen wat ik precies doe en ook waar het idee vandaan is gekomen.

Maar daarmee heb je nog geen bedrijf.
Omdat ik toestemming nodig had van het UWV voordat ik mocht aftrappen kwam ik in de onderzoeksperiode terecht, om te beginnen is het belangrijk om een goed ondernemingsplan te hebben. Dit was verplicht om de onderzoeksperiode af te sluiten en echt te mogen beginnen.

In de onderzoeksperiode (zes weken) heb ik heel veel tijd gestoken in het maken van mijn ondernemingsplan. Ik heb een template gevonden en dit heb ik stap voor stap ingevuld. Ik heb onderzoek gedaan naar verschillende leveranciers, uitgezocht wat mijn concurrenten deden, contact gelegd met diverse mensen. Besloten welke prijzen ik ga handhaven, hoe ik mijn bestelling ga verpakken en welke kanalen ik ga gebruiken voor de communicatie met klanten. Ook heb ik een aantal uurtjes in de webshop gestopt, afgesproken met Melanie onze fotografe en veel informatie opgevraagd bij instanties.

Tijdens deze periode heb ik gemerkt dat mijn product – de sieraden – veel meer vorm kregen. Door het maken van een ondernemingsplan, sta je stil bij elk detail en daarmee vergroot je ook je zelfvertrouwen. Je denkt na over dingen die je zelf misschien zou vergeten en je moet natuurlijk ook een financieel plan maken. Hoeveel denk je te gaan verdienen en hoe kan je dat onder leggen. Oftewel je hebt genoeg om over na te denken.

Wanneer je ondernemingsplan klaar is weet je precies of je bedrijf het gaat redden of dat je nog een aantal aanpassingen moet maken of nog wat langer moet door sparen. Daarna ga je naar de Kamer van Koophandel om jezelf in te schrijven. Dan is het helemaal compleet!

Tot de 12e dan komt er weer een blog online!

 

Groetjes,
Mieke

Leave a Reply