Hoe maak je sieraden? Hoe begin je?

Hey allemaal,

 

Leuk dat je weer komt kijken, er ging de vorige keer iets mis met het posten van een blog.

Dus hierbij de echt post! In dit blog ga ik het hebben over waar je moet beginnen als je sieraden wilt gaan maken.

Om te beginnen heb je een aantal dingen echt nodig, hierbij kan je denken aan:
Kralen
Slotjes
Knijpkralen
Ringetjes
Platbektang
Kralenbord of kralenmatje
Draad
Kniptang

Er zijn heel erg veel websites waar ze basispakketten aanbieden, hierdoor ben je in één keer klaar! Dat is natuurlijk wel zo handig.

Omdat er heel veel verschillende technieken zijn, is het verstandig om te starten met de meest simpele sieraden techniek namelijk het rijgen van kralen. Je hebt een draad en daar rijg je kralen aan, veel makkelijker wordt het niet!
Er zijn ontelbare blogs/artikelen en filmpjes over het maken van sieraden en de diverse technieken. Daar ga ik dus niet al teveel over uitweiden.

Wanneer je het rijgen en het bevestigen van slotjes onder de knie hebt, kan je gaan experimenteren met verschillende kralen en pareltjes. Je kan een ketting maken met meerdere snoeren en deze in elkaar vlechten, je kan een zwevende ketting maken door pareltjes vast te klemmen tussen twee knijpkraaltjes. Zo ben ik zelf ook begonnen, kettingen en armbanden in elkaar rijgen. Mijn assortiment kralen werd steeds groter en ik hield het enigszins betaalbaar door mijn gemaakte creaties te verkopen aan familie en vrienden.

Zorg dat je investeert in goed gereedschap, dit is het echt waard! Je tangetjes moeten lekker in je hand liggen, maar de uiteindes moeten ook goed op elkaar passen. Een tangetje wat niet goed knipt zorgt voor heel veel frustratie en levert sieraden op die niet mooi zijn afgewerkt. De kralen en slotjes die je aanschaft voor je eerste creaties hoeven niet meteen van de allerbeste kwaliteit te zijn, je moet immers eerst nog een aantal keer oefenen. Naar mate je alle technieken beter onder de knie krijgt kan je gaan investeren in duurdere materialen.

Tot snel! Dan ga ik het hebben over mijn favoriete sieraden ;)

Liefs,

Mieke

Leave a Reply