Update over de gang van zaken

Hoi!

Achter de schermen ben ik druk bezig met van alles en nog wat. Het hebben van een eigen onderneming is nog best een klus! Zoals je misschien hebt gezien staan er nog niet veel sieraden op de website, hier wil ik natuurlijk heel graag wat aan doen maar ik wacht al een week of vijf op een pakketje met materiaal!

Vorige week heb ik rond de tafel gezeten met de stichting Pavones, dit is een stichting die vrouwen helpt in Uithoorn. Hier worden Nederlandse lessen gegeven en komen vrouwen met allerlei verschillende culturen bij elkaar om leuke workshops te volgen. Deze stichting is nu druk bezig om een groep vrouwen te verzamelen die deze workshops wil gaan volgen. Hier hoor ik morgen meer over! Super spannend dus!

Omdat het de bedoeling is dat ik volledig afhankelijk ga zijn van mijn bedrijf moet er natuurlijk wel geld binnenkomen. Momenteel zit ik  in een traject van het UWV en mag ik een deel van mijn uitkering houden, maar wanneer ik ergens een dienstverband aan ga zal mijn salaris van mijn uitkering worden afgetrokken. Niet erg lonend om parttime voor een baas te werken dus! Maar het fijne aan het traject waar ik in zit is dat alle inkomsten die ik binnenkrijg vanuit mijn onderneming niet worden afgetrokken van mijn uitkering. Dus ik ben hard op zoek naar een parttime freelance klus waarbij ik de opdrachtgever kan factureren. Deze middag heb ik een sollicitatie gesprek! Wish me luck!

Zoals ik zei wacht ik nog op een pakketje met materialen, flinke investering maar wel genoeg om de komende tijd lekker aan de slag te gaan om de voorraad van de webshop aan te vullen.

Ook ben ik in gesprek met de gemeente, het hele concept om vrouwen vrijwillig workshops te laten volgen en ze daarvoor te belonen wanneer hun sieraad wordt verkocht zit echt behoorlijk lastig in elkaar. Er zijn ontzettend veel regeltjes en plichten, om het nog wat moeilijker te maken leven veel van deze vrouwen van een bijstandsuitkering en zijn zij ook weer gebonden aan veel regeltjes. Eind april hoop ik rondom de tafel te gaan zitten met de gemeente om te overleggen wat ik met Jewels from Above kan doen om deze vrouwen te kunnen helpen, tevens gaan zij dan kijken of er vrouwen in hun bestand zijn die interesse hebben in het workshop project.

Last but not least! Ik heb een eenmalige subsidie aangevraagd die ik wil gaan gebruiken om materialen en gereedschap in te kopen voor de workshops, het zal nog wel een maand of 2/3 duren voordat ik hier iets over hoor. But lets keep our fingers crossed.

Oh en donderdag mag ik een korte pitch geven tijdens een netwerkborrel, best spannend!

Over twee weken geef ik jullie een nieuwe update!

Stay Sparkly

Liefs,

Mieke

Leave a Reply